Hartig taartje met kabeljauw en prei
Een koolhydraatarm hartig taartje, zou dan wel lekker kunnen zijn? Jazeker wel! Ik maakte mijn taartje met kabeljauw en prei, maar dat kun je uiteraard door je eigen favoriete ingrediënten vervangen.
Porties 1 portie
Calorieën 925kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram gebroken lijnzaad
- ½ theelepel bakpoeder
- 25 gram ongezouten roomboter gesmolten
- 1 eitje
- snufje zout naar smaak
- 200 gram prei
- ½ theelepel kerriepoeder
- 130 gram kabeljauwfilet
- 50 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°. Verkreukel onder de kraan een bakpapiertje, en bekleed hiermee een kleine taartvorm.
- Meng het amandelmeel in een kom met het lijnzaad, de bakpoeder, de roomboter, het ei en wat zout. Kneed tot een mooi deegje. Verdeel dit over de bodem en de randen van de taartvorm (dit is makkelijker dan uitrollen!). Hou je nog wat deeg over? Kijk dan onderaan het recept naar een leuke tip.
- Prik een paar gaatjes in de bodem en bak dan de bodem ongeveer 10 minuten in de oven. Bak ondertussen de prei in een pannetje, met de kerrie, en laat afkoelen.
- Vul het taartje nu eerst met de prei, leg daar de kabeljauw op en maak af met de geraspte kaas. Schuif voor nog eens 25 minuten in de oven.
Tips
Deeg over? Niet weggooien! Verpakken in plasticfolie en in de koelkast leggen, dat is een beter idee. Morgen, rond lunchtijd, héél dun uitrollen en als wrapjes om en om bakken in de pan. Even beleggen met iets lekkers, daar word je blij van.
Meer met vis vind je ook hier.
Nutrition
Calories: 925kcal