Komkommer-avocadosoep

Komkommer-avocadosoep

Komkommer-avocadosoep

Fris, pittig, romig: deze soep heeft het allemaal. Een heerlijke combinatie, zeker met een flinke eetlepel sour cream erbij. Lekker met een broodje, of met je favoriete kroepoeksoort bijvoorbeeld.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden avocado komkommer Spaanse peper ui veganistisch vegetarisch
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 280kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 kleine ui in stukken
  • ½ Spaanse peper
  • ½ komkommer in stukken, zonder zaadlijsten
  • peper naar smaak
  • 1 avocado in stukken
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel sour cream naar smaak, niet voor vega uiteraard

Instructies

  • Fruit het uitje even aan, samen met het pepertje. Voeg daarna de komkommer en wat gewone peper toe en bak kort mee. Vervolgens mag de avocado erbij, ongeveer 1½ glas water en het bouillonblokje, en breng het geheel aan de kook.
  • Na ongeveer 10 minuten koken, hoef je de soep alleen nog te pureren met de staafmixer. Maak het geheel af met een lekkere eetlepel sour cream.

Tips

Da’s een lekker smaakvol soepje. Meer ideeën voor soep vind je hier ook.

Nutrition

Calories: 280kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept