Kokos-komkommercurry

Kokos-komkommercurry

Natuurlijk kun je curry maken met kant-en-klare pasta’s en poeders. Maar zelf je smaken bij elkaar zoeken vind ik veel leuker. En lekkerder. En deze is niet eens ingewikkeld. De kokos maakt het zacht, het pepertje lekker pittig, de gember zorgt voor extra intensiteit.

Kokos-komkommercurry

Een lekkere en eenvoudige vegetarische curry. Voor een extra romige variant kun je de rijst in kokosmelk koken. Zorg dan wel voor de juiste verhoudingen, zodat al het vocht door de rijst wordt opgenomen tijdens het koken.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden cashewnoten eten uit een kommetje gember knoflook kokosmelk komkommer limoen peterselie rijst sjalot Spaanse peper veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 6 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 klein teentje knoflook fijngesneden
  • ½ rode peper fijngesneden
  • 1 cm verse gember fijngesneden
  • ½ komkommer in halve plakjes zonder zaadlijsten
  • ½ limoen de groene schil geraspt en de rest uitgeperst
  • 50 ml kokosmelk
  • 25 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • verse peterselie fijngesneden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de sjalot even aan in wat (wok)olie. Voeg knoflook, gember en peper toe en bak even mee.
  • Voeg de komkommer en het limoensap toe. Roerbak 2-3 minuten. Giet de kokosmelk er bij en stoof nog 3-4 minuten. Voeg de cashewnoten toe en warm even mee.
  • Bestrooi de curry met limoenrasp en peterselie.

Tips

Eten uit een kommetje! Lekker op de bank of gewoon aan tafel, net wat je zelf wilt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept