Natuurlijk kun je curry maken met kant-en-klare pasta’s en poeders. Maar zelf je smaken bij elkaar zoeken vind ik veel leuker. En lekkerder. En deze is niet eens ingewikkeld. De kokos maakt het zacht, het pepertje lekker pittig, de gember zorgt voor extra intensiteit.
Kokos-komkommercurry
Een lekkere en eenvoudige vegetarische curry. Voor een extra romige variant kun je de rijst in kokosmelk koken. Zorg dan wel voor de juiste verhoudingen, zodat al het vocht door de rijst wordt opgenomen tijdens het koken.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 klein teentje knoflook fijngesneden
- ½ rode peper fijngesneden
- 1 cm verse gember fijngesneden
- ½ komkommer in halve plakjes zonder zaadlijsten
- ½ limoen de groene schil geraspt en de rest uitgeperst
- 50 ml kokosmelk
- 25 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
- verse peterselie fijngesneden
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de sjalot even aan in wat (wok)olie. Voeg knoflook, gember en peper toe en bak even mee.
- Voeg de komkommer en het limoensap toe. Roerbak 2-3 minuten. Giet de kokosmelk er bij en stoof nog 3-4 minuten. Voeg de cashewnoten toe en warm even mee.
- Bestrooi de curry met limoenrasp en peterselie.
Tips
Eten uit een kommetje! Lekker op de bank of gewoon aan tafel, net wat je zelf wilt.