Een lekkere en eenvoudige vegetarische curry. Voor een extra romige variant kun je de rijst in kokosmelk koken. Zorg dan wel voor de juiste verhoudingen, zodat al het vocht door de rijst wordt opgenomen tijdens het koken.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden cashewnoten eten uit een kommetje gember knoflook kokosmelk komkommer limoen peterselie rijst sjalot Spaanse peper veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 6 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
75gramzilvervliesrijst
1sjalotjefijngesneden
1klein teentje knoflookfijngesneden
½rode peperfijngesneden
1cmverse gemberfijngesneden
½komkommerin halve plakjes zonder zaadlijsten
½limoende groene schil geraspt en de rest uitgeperst
50mlkokosmelk
25gramcashewnotenongebrand en ongezouten
verse peterseliefijngesneden
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de sjalot even aan in wat (wok)olie. Voeg knoflook, gember en peper toe en bak even mee.
Voeg de komkommer en het limoensap toe. Roerbak 2-3 minuten. Giet de kokosmelk er bij en stoof nog 3-4 minuten. Voeg de cashewnoten toe en warm even mee.