Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Knoflookchampignons
Heerlijk op een tapastafel, maar hé, ze zijn eigenlijk overal lekker bij. Makkelijk te maken en snel klaar, dus deze kun je vaker op tafel zetten.
Moeilijkheid
eitje
Afwas
heel weinig
Trefwoorden
champignons knoflook olijfolie paddenstoelen parmezaan vegetarisch
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereiding
7
minuten
min
Porties
1
schaaltje
Recept van
Gabrielle
Benodigdheden
oven
Ingrediënten
250
gram
kastanjechampignons
de grotere gehalveerd of in kwarten
2
eetlepels
olijfolie
2
teentjes knoflook
fijngesneden
2
eetlepels
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Verwarm de oven grill voor op 220°.
Blancheer de schoongemaakte champignons 3 minuten in kokend water. Laat goed uitlekken.
Meng de olijfolie met de knoflook en wat peper. Schep de champignons hierin om en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.
Bak de champignons 10 minuten onder de hete grill.
Tips
Als je trek hebt in iets anders met
champignons
, vind je inspiratie genoeg hier op de site. En ook met
Parmezaanse kaas
kun je alle kanten op.