Paddenstoelenstoof

Paddenstoelenstoof

Als je geen vlees wilt eten, maar wel die gestoofde smaak wilt, wat doe je dan? Oesterzwammen gebruiken! Die hebben en lekker stevige structuur en doen het prima in zo’n stoofschotel. En nog een voordeel: groentenstoof is een stuk sneller klaar!

Paddenstoelenstoof

Lekker, groentenstoof! De oesterzwammen hebben een stevige structuur en bepalen veel smaak voor deze stoofschotel.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden bloem champignons ketchup knoflook oesterzwammen OMS proof paddenstoelen puntpaprika tomaat ui veganistisch vegetarisch wortel
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 1 uur
Porties 4 porties
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 teentje knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel Sriracha saus
  • 5 wortels schoongemaakt en in stukjes
  • 1 puntpaprika in stukjes
  • 1 doos champignons schoongemaakt en in stukken
  • 1 doos oesterzwammen in repen gescheurd
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 tomaten in stukken
  • 1 eetlepel bouillonpoeder (of voeg extra kruiden toe)
  • 3 laurierblaadjes
  • kruiden naar smaak

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook even aan in wat water (OMS proof) of olie, in de stoofpan.
  • Voeg de ketchup en sriracha toe en bak deze even mee. Voeg daarna de wortel, paprika en de paddenstoelen toe. Blijf steeds omscheppen en bak gedurende een minuut of tien. Het vocht mag verdampen, let op dat het niet aanbrandt.
  • Zet de warmtebron even lager, voeg de bloem toe en schep deze goed om zodat alle groenten met een dun laagje bloem bedekt zijn.
  • De tomaten en het bouillonpoeder, de laurierblaadjes en de kruiden mogen er bij, met een flinke scheut water. Zet de warmtebron weer even hoger om alles aan de kook te brengen. Daarna weer heel laag, zodat alles nét niet meer kookt. Laat minimaal 30 minuten stoven, maar langer mag ook, met het deksel op de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tips

Heerlijk met een stevige snee vers brood. Maar ook rijst, pasta of aardappelpuree smaakt prima bij deze stoofschotel.
Je kunt de pan afgedekt prima een dagje laten staan en de stoofschotel dan opnieuw opwarmen. Invriezen kan natuurlijk ook, laat alles dan wel eerst helemaal afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept