Wat is tapas toch heerlijk! Voor jezelf alleen misschien wat veel werk, maar als je voor meerdere mensen kookt valt het best mee. Deze knoflookchampignons mogen op de tapastafel niet ontbreken en kun je er altijd bij maken. Je hebt er namelijk bijna geen werk aan,
Knoflookchampignons
Heerlijk op een tapastafel, maar hé, ze zijn eigenlijk overal lekker bij. Makkelijk te maken en snel klaar, dus deze kun je vaker op tafel zetten.
Porties 1 schaaltje
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons de grotere gehalveerd of in kwarten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven grill voor op 220°.
- Blancheer de schoongemaakte champignons 3 minuten in kokend water. Laat goed uitlekken.
- Meng de olijfolie met de knoflook en wat peper. Schep de champignons hierin om en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.
- Bak de champignons 10 minuten onder de hete grill.
Tips
Als je trek hebt in iets anders met champignons, vind je inspiratie genoeg hier op de site. En ook met Parmezaanse kaas kun je alle kanten op.