Groentenfrittata met tonijn
Deze groentenfrittata is niet moeilijk om te maken, en erg lekker. Een lekker receptje voor als je wat op de lijn wilt letten.
Porties 1 portie
Calorieën 650kcal
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 150 gram broccolirijst
- 3 eitjes
- zout, peper en knoflook naar smaak
- 50 gram belegen kaas (30+) geraspt
- 1 blikje tonijn (120 gram)
- 50 gram witte kaas (50% minder vet) doormidden gesneden
Instructies
- Breng in een pan wat water aan de kook en kook daarin de sperziebonen ongeveer 5 minuten.
- Verhit wat boter of olie in een klein pannetje en bak daarin heel kort de broccolirijst even aan. Klop ondertussen de 3 eitjes een beetje los met een vork, samen met de smaakmakers.
- Giet de eitjes over de broccoli. Verdeel daaroverheen eerst de geraspte belegen kaas, gevolgd door de tonijn, daarna de sperziebonen en tot slot de witte kaas.
- Laat nu de frittata, op laag vuur, in 15 minuten goed gaar worden. Laat de frittata voorzichtig op een bord glijden.
Tips
Tip: ik kreeg het niet in één keer op. Ik heb het in de koelkast bewaard, en de volgende dag nog opgegeten, met wat bestelde sushi erbij. Ben je helemaal snel klaar…
Heb je de smaak te pakken? Deze frittata met zwarte bonen is ook heerlijk. En als je meer wilt variëren met ei ben je hier natuurlijk helemaal aan het juiste adres.
Nutrition
Calories: 650kcal