Kip, ik ben er gek op. Dus toen ik de pestokip kocht, had ik nog geen vastomlijnde plannen er mee. Die kwamen pas thuis, zoals dat bij mij meestal gaat. Het resultaat was een lekkere pastamaaltijd met veel kaas en goede pestosmaak.
Pasta met pesto-kaassaus
Een lekkere voedzame pastamaaltijd met ook voldoende groenten, dat was het resultaat van mijn experiment met pestokip. Oh en lekker. Dat was het ook natuurlijk.
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 160 gram pasta bijvoorbeeld volkoren spirali
- 200 gram pestokip kant en klaar of zelf gemaakt met kipfilet en pesto
- 1 doosje babyspinazie
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepels geraspte kaas
- 2 takjes verse basilicum
Instructies
- Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Je kunt de kip van tevoren in kleinere (hapklare) stukjes snijden. Als de kip eenmaal gaar is, gaat dit ook heel makkelijk met je lepel of spatel in de pan.
- Voeg, als de kip gaar is, de spinazie handje voor handje toe om te laten slinken. Als alle spinazie geslonken is, voeg dan de yoghurt toe en roer goed door. Voeg vervolgens de kaas toe en tot slot de basilicumblaadjes.
- Roer de afgegoten pasta door de saus en warm alles goed door, zodat de kaas lekker draderig is.
Tips
Tja pasta, wat smaakt daar nou niet lekker bij… inspiratie genoeg in ieder geval!