Goulashsoep

Goulashsoep

Herfsttijd is ook tijd voor lekkere warme soepjes. Hier is weer zo’n voorbeeld daarvan.

Goulashsoep
Print dit recept
5 van 1 stem

Goulashsoep

Ben je een keertje vroeg thuis, of lekker aan het thuiswerken? Maak dan na de lunch deze lekkere goulashsoep en laat hem de hele middag pruttelen!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook paprika rundvlees soep ui
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
geduld minimaal 3 uur
Porties 2 porties
Calorieën 360kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 300 gram rundvlees in blokjes
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 3 paprika's in reepjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes

Instructies

  • Bak het rundvlees even rondom bruin in een soeppan.
  • Voeg de ui, de paprika en knoflook toe en laat deze even meebakken. Voeg daarna bloem, paprikapoeder en de tomatenpuree en bak dit ook even mee.
  • Schenk er daarna ruim een liter water op en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Minstens 3 uur laten pruttelen!

Tips

Je kunt bij de soep natuurlijk een lekker (stok-)broodje eten, bij voorkeur met kruidenboter. Het laatste half uur in blokjes gesneden zoete aardappel toevoegen is ook een echte aanrader!
En natuurlijk vind je hier ook recepten voor als je paprika, ui of knoflook over hebt.

Nutrition

Calories: 360kcal

2 Replies to “Goulashsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept