Pizza boerenkool met worst

Pizza boerenkool met worst

Wie zegt dat pizza altijd met tomatensaus en kaas moet zijn? Er is nog zo veel meer mogelijk!

Pizza boerenkool met worst

De ultieme combinatie tussen pizza en Hollandse kost! Comfort food optima forma.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden boerenkool comfort food fusion pizza rookworst
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 2 porties
Calorieën 750kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem zelfgemaakt of zelfgekocht
  • 1 beker crème fraîche
  • 100 gram boerenkool
  • 200 gram rookworst in plakjes gesneden
  • 1 bol mozzarella in blokjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°.
  • Smeer op de pizzabodem een flinke laag crème fraîche. Strooi daaroverheen de boerenkool, en verdeel daarna de plakjes rookworst over de pizza. Afmaken met de mozzarella.
  • Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven, tot de rand een mooi goudbruin kleurtje heeft.

Tips

Meer variaties op een gewone pizza? Hebben we.

Nutrition

Calories: 750kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept