Ben je een keertje vroeg thuis, of lekker aan het thuiswerken? Maak dan na de lunch deze lekkere goulashsoep en laat hem de hele middag pruttelen!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook paprika rundvlees soep ui
Voorbereiding 10 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
geduld minimaal 3 uuruur
Porties 2porties
Calorieën 360kcal
Recept van Annemiek
Ingrediënten
300gramrundvleesin blokjes
2uiengrof gesnipperd
3paprika'sin reepjes gesneden
2tenenknoflook
2eetlepelsbloem
1eetlepelpaprikapoeder
1eetlepeltomatenpuree
2bouillonblokjes
Instructies
Bak het rundvlees even rondom bruin in een soeppan.
Voeg de ui, de paprika en knoflook toe en laat deze even meebakken. Voeg daarna bloem, paprikapoeder en de tomatenpuree en bak dit ook even mee.
Schenk er daarna ruim een liter water op en voeg de bouillonblokjes toe.
Minstens 3 uur laten pruttelen!
Tips
Je kunt bij de soep natuurlijk een lekker (stok-)broodje eten, bij voorkeur met kruidenboter. Het laatste half uur in blokjes gesneden zoete aardappel toevoegen is ook een echte aanrader! En natuurlijk vind je hier ook recepten voor als je paprika, ui of knoflook over hebt.