Eenpanspasta

Eenpanspasta

Dit is het ultieme Cintha-proof recept. Klaar binnen een kwartier, alles in één pan (dus weinig (hand) afwas) en heel gemakkelijk.

Eenpanspasta

Makkelijker kan echt niet. Alles in één pan dus vrijwel geen afwas (en ook geen vlees of vis trouwens).
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje hoofdgerecht pasta vegetarisch
Voorbereiding 2 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle Philipsen

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje basilicum
  • 6 trostomaatjes of 2 grote
  • 250 ml tuinkruidenbouillon met poeder uit een potje
  • 80 gram pasta
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook en basilicum fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten.
  • Breng de bouillon (opnieuw) aan de kook in een ruime pan. Voeg alles behalve de kaas toe en kook de pasta gaar (meestal in zo'n tien minuten).
  • Rasp intussen de kaas. Schep de pasta in een ruime kom en bestrooi met de kaas.

Tips

Je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje geraspte of geschaafde Parmezaan kopen. Wordt ’t nog makkelijker van!
En wat je over hebt, kan bijvoorbeeld hierin: ui, knoflook, pasta, Parmezaanse kaas en tomaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept