Makkelijker kan echt niet. Alles in één pan dus vrijwel geen afwas (en ook geen vlees of vis trouwens).
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje hoofdgerecht pasta vegetarisch
Voorbereiding 2 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle Philipsen
Ingrediënten
½ui
1teentjeknoflook
1takjebasilicum
6trostomaatjesof 2 grote
250mltuinkruidenbouillonmet poeder uit een potje
80grampasta
25gramParmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook en basilicum fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten.
Breng de bouillon (opnieuw) aan de kook in een ruime pan. Voeg alles behalve de kaas toe en kook de pasta gaar (meestal in zo'n tien minuten).
Rasp intussen de kaas. Schep de pasta in een ruime kom en bestrooi met de kaas.
Tips
Je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje geraspte of geschaafde Parmezaan kopen. Wordt 't nog makkelijker van! En wat je over hebt, kan bijvoorbeeld hierin: ui, knoflook, pasta, Parmezaanse kaas en tomaatjes.