Dit is het ultieme Cintha-proof recept. Klaar binnen een kwartier, alles in één pan (dus weinig (hand) afwas) en heel gemakkelijk.
Eenpanspasta
Makkelijker kan echt niet. Alles in één pan dus vrijwel geen afwas (en ook geen vlees of vis trouwens).
Porties 1 portie
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teentje knoflook
- 1 takje basilicum
- 6 trostomaatjes of 2 grote
- 250 ml tuinkruidenbouillon met poeder uit een potje
- 80 gram pasta
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Snijd de ui in halve ringen en de knoflook en basilicum fijn. Snijd de tomaatjes in kwarten.
- Breng de bouillon (opnieuw) aan de kook in een ruime pan. Voeg alles behalve de kaas toe en kook de pasta gaar (meestal in zo'n tien minuten).
- Rasp intussen de kaas. Schep de pasta in een ruime kom en bestrooi met de kaas.
Tips
Je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje geraspte of geschaafde Parmezaan kopen. Wordt ’t nog makkelijker van!
En wat je over hebt, kan bijvoorbeeld hierin: ui, knoflook, pasta, Parmezaanse kaas en tomaatjes.