Champignonsalade met spekjes

Champignonsalade met spekjes

Een lekkere warme (of koude) lunchsalade, perfect voor een gure herfstdag.

Champignonsalade met spekjes

Lekker voor de lunch, deze champignonsalade. Je eet 'm koud of lauwwarm, is allebei heerlijk.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden champignons paddenstoelen sla spekjes
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • ½ bakje gerookte spekreepjes
  • 150 gram gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden of gescheurd
  • ½ eetlepel kruidenroomkaas
  • 1 flinke hand gemengde sla
  • 1 eetlepel slasaus

Instructies

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze lekker knapperig zijn.
  • Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden en gescheurde paddenstoelen toe en bak ze mee tot ze bruin en gaar zijn. Voeg daarna de roomkaas toe en laat deze smelten.
  • Doe de gewassen sla in een lunchbakje. Schep hierop het paddenstoelenmengsel en de slasaus.

Tips

Niet stiekem vóór lunchtijd al opeten hè. Deze salade is ook erg lekker met een getoast broodje. En de rest van de champignons, paddenstoelen, spekjes en roomkaas doe je weer in het volgende gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept