Lekker voor de lunch, deze champignonsalade. Je eet 'm koud of lauwwarm, is allebei heerlijk.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden champignons paddenstoelen sla spekjes
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
½bakjegerookte spekreepjes
150gramgemengde paddenstoelenin grove stukken gesneden of gescheurd
½eetlepelkruidenroomkaas
1flinke handgemengde sla
1eetlepelslasaus
Instructies
Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze lekker knapperig zijn.
Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden en gescheurde paddenstoelen toe en bak ze mee tot ze bruin en gaar zijn. Voeg daarna de roomkaas toe en laat deze smelten.
Doe de gewassen sla in een lunchbakje. Schep hierop het paddenstoelenmengsel en de slasaus.
Tips
Niet stiekem vóór lunchtijd al opeten hè. Deze salade is ook erg lekker met een getoast broodje. En de rest van de champignons, paddenstoelen, spekjes en roomkaas doe je weer in het volgende gerecht.