Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Champignonsalade met spekjes

Champignonsalade met spekjes

Een lekkere warme (of koude) lunchsalade, perfect voor een gure herfstdag.

Champignonsalade met spekjes

Lekker voor de lunch, deze champignonsalade. Je eet 'm koud of lauwwarm, is allebei heerlijk.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden champignons paddenstoelen sla spekjes
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • ½ bakje gerookte spekreepjes
  • 150 gram gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden of gescheurd
  • ½ eetlepel kruidenroomkaas
  • 1 flinke hand gemengde sla
  • 1 eetlepel slasaus

Instructies

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze lekker knapperig zijn.
  • Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden en gescheurde paddenstoelen toe en bak ze mee tot ze bruin en gaar zijn. Voeg daarna de roomkaas toe en laat deze smelten.
  • Doe de gewassen sla in een lunchbakje. Schep hierop het paddenstoelenmengsel en de slasaus.

Tips

Niet stiekem vóór lunchtijd al opeten hè. Deze salade is ook erg lekker met een getoast broodje. En de rest van de champignons, paddenstoelen, spekjes en roomkaas doe je weer in het volgende gerecht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept