Een lekkere warme (of koude) lunchsalade, perfect voor een gure herfstdag.
Champignonsalade met spekjes
Lekker voor de lunch, deze champignonsalade. Je eet 'm koud of lauwwarm, is allebei heerlijk.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- ½ bakje gerookte spekreepjes
- 150 gram gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden of gescheurd
- ½ eetlepel kruidenroomkaas
- 1 flinke hand gemengde sla
- 1 eetlepel slasaus
Instructies
- Bak de spekjes in een droge koekenpan tot ze lekker knapperig zijn.
- Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden en gescheurde paddenstoelen toe en bak ze mee tot ze bruin en gaar zijn. Voeg daarna de roomkaas toe en laat deze smelten.
- Doe de gewassen sla in een lunchbakje. Schep hierop het paddenstoelenmengsel en de slasaus.
Tips
Niet stiekem vóór lunchtijd al opeten hè. Deze salade is ook erg lekker met een getoast broodje. En de rest van de champignons, paddenstoelen, spekjes en roomkaas doe je weer in het volgende gerecht.