Eierkoeken

Eierkoeken

Onze eerste kookdate waren we de eierkoekenbakkers! Lees hier hoe dat ging. Er kwamen mooie recepten uit, want met eierkoeken kun je eindeloos variëren. Hier is het basisrecept met vier varianten.

Eierkoek basisrecept

Met eierkoeken kun je heel veel variëren. Laten we beginnen met het basisrecept, daarna gaan we los met nog vier zoete variaties.
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden bloem eierkoeken eitje vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Geduld als ze in de oven staan 15 minuten
Porties 3 koeken
Recept van Gabrielle Philipsen

Benodigdheden

  • oven
  • mixer

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 50 gram suiker
  • ½ citroen de schil, geraspt
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Klop de suiker, het eitje en de citroenrasp tot een luchtig beslag. Spatel daarna voorzichtig de bloem en het bakpoeder door dit beslag.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep daar 3 mooie ronde bergjes op. Let op! Zorg dat er heel veel ruimte tussen de bergjes zit. Het beslag loopt nog veel uit.
  • Schuif voor 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig even, want ze hebben een mooi kleurtje nodig, maar mogen echt niet te donker worden.

Tips

Je kunt de eierkoeken goed bewaren tot de volgende dag.

Eierkoeken met rood fruit en ruby chocolade

Ruby chocolade is een lekkere nieuwe chocoladesoort! Het is roze van kleur (al zie je dat na het bakken helaas niet meer) en smaakt lekker fruitig. Dat schijnt te komen door een 'speciale behandeling van ongefermenteerde cacaobonen die zijn gegroeid in unieke klimaatomstandigheden'. Aha! Er komen in ieder geval geen kleurstoffen of andere toevoegingen aan te pas!
Als je dan ook nog eens gemalen gevriesdroogd rood fruit aan het eierkoekenbeslag toevoegt, krijg je een overheerlijke eierkoek!
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden bloem eierkoeken eitje gevriesdroogd rood fruit ruby chocolade vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Geduld als ze in de oven staan 15 minuten
Porties 3 koeken
Calorieën 205kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 50 gram suiker
  • ½ citroen de schil, geraspt
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 15 gram gevriesdroogde fruitmix fijngemalen in de hakmolen of keukenmachine
  • 2 stukjes ruby chocolade in kleine stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Klop de suiker, het eitje en de citroenrasp tot een luchtig beslag. Spatel daarna voorzichtig de bloem, het bakpoeder en het fruit door dit beslag.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep daar, met een lepel, 3 mooie ronde bergjes op. Let op! Zorg dat er heel veel ruimte tussen de bergjes zit. Het beslag loopt nog veel uit.
  • Strooi de chocolade over het beslag.
  • Schuif voor 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig even, want ze hebben een mooi kleurtje nodig, maar mogen echt niet te donker worden.

Tips

Je kunt de eierkoeken goed bewaren tot de volgende dag.

Nutrition

Calories: 205kcal

Eierkoeken met kokos en chocolade

Eierkoeken zijn snel, makkelijk en bovenal heel lekker! Deze variant met kokos en chocolade, daar kun je niet vanaf blijven…
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden bloem chocolade eierkoeken eitje
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Geduld als ze in de oven staan 15 minuten
Porties 3 koeken
Calorieën 240kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven
  • mixer

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 50 gram suiker
  • ½ citroen de schil, geraspt
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 20 gram kokosrasp
  • 1 handje chocolade 'hagelswag' in smaak naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Klop de suiker, het eitje en de citroenrasp tot een luchtig beslag. Spatel daarna voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kokos door dit beslag.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep daar 3 mooie ronde bergjes op. Let op! Zorg dat er heel veel ruimte tussen de bergjes zit. Het beslag loopt nog veel uit.
  • Strooi de chocolade hagelswag over het beslag. Plaats de bakplaat in de oven. De eierkoeken hebben ongeveer 10 à 15 minuten nodig. Kijk regelmatig even, want ze hebben een mooi kleurtje nodig, maar mogen echt niet te donker worden.

Tips

Je kunt de eierkoeken goed bewaren tot de volgende dag.
‘Hagelswag’ is echt een aanrader, maar gewoon ‘hagelslag’ is natuurlijk ook prima. Of chocoladevlokken!

Nutrition

Calories: 240kcal

Eierkoeken met appel en rozijnen

Als een eierkoek van zichzelf al lekker is, kun je 'm dan nóg lekkerder maken? Ja hoor, heel eenvoudig zelfs!
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden appel bloem eierkoeken eitje rozijnen vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Geduld als ze in de oven staan 15 minuten
Porties 3 koeken
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven
  • mixer

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 50 gram suiker
  • ½ citroen de schil, geraspt
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ appel in stukjes
  • 1 eetlepel rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Klop de suiker, het eitje en de citroenrasp tot een luchtig beslag. Spatel daarna voorzichtig de bloem en het bakpoeder door dit beslag.
  • Schep voorzichtig de appelstukjes en rozijnen door het beslag.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep daar 3 mooie ronde bergjes op. Let op! Zorg dat er heel veel ruimte tussen de bergjes zit. Het beslag loopt nog veel uit.
  • Schuif voor 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig even, want ze hebben een mooi kleurtje nodig, maar mogen echt niet te donker worden.

Tips

Je kunt de eierkoeken goed bewaren tot de volgende dag.

Eierkoeken met chocolade en citroen

Alles is lekker met chocolade. Dus ook eierkoeken ;-).
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden bloem chocolade eierkoeken eitje vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Geduld als ze in de oven staan 15 minuten
Porties 3 koeken
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven
  • mixer

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 50 gram suiker
  • ½ citroen de schil, geraspt en het sap
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels hagelslag of vlokken naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Klop de suiker, het eitje en de citroenrasp tot een luchtig beslag. Spatel daarna voorzichtig de bloem en het bakpoeder door dit beslag. Roer ook het citroensap door het beslag.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep daar 3 mooie ronde bergjes op. Let op! Zorg dat er heel veel ruimte tussen de bergjes zit. Het beslag loopt nog veel uit.
  • Bestrooi de koeken met hagelslag of vlokken naar keuze.
  • Schuif voor 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig even, want ze hebben een mooi kleurtje nodig, maar mogen echt niet te donker worden.

Tips

Je kunt de eierkoeken goed bewaren tot de volgende dag.

Eierkoeken passen heel goed in een zelfgemaakte high tea, yummie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept