Zo eenvoudig, en zo lekker. Gebaseerd op de Duitse aardappelsalade die ik al eerder maakte, maar dan als volledige maaltijdsalade. En een blikje tonijn, augurken en zilveruitjes heb je altijd wel in huis toch? Dat maakt deze makkelijk en snel.
Aardappelsalade met tonijn
Heel gemakkelijk en heel lekker, deze aardappelsalade met tonijn. Als je je groentenquote nog niet gehaald hebt voor die dag, kun je er nog wat tomaatjes of een stuk komkommer doorheen doen.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen geschild en in blokjes – je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappel(blokjes) gebruiken
- 2 eetlepels rode wijnazijn witte kan ook hoor
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blikje tonijn uitgelekt
- 3 augurken in stukjes
- 2 eetlepels zilveruitjes
Instructies
- Kook de aardappelen in licht gezouten water in circa 20 minuten gaar.
- Meng de azijn met de mosterd en peper en zout naar smaak. Als de aardappels iets zijn afgekoeld, prak je een paar stukjes fijn door het azijn-mosterdmengsel zodat je een dun papje krijgt. Schep hier de rest van de aardappelblokjes door met de olijfolie.
- Voeg de tonijn, augurken en zilveruitjes, plus eventuele extra groenten, toe en roer goed om.