Heel gemakkelijk en heel lekker, deze aardappelsalade met tonijn. Als je je groentenquote nog niet gehaald hebt voor die dag, kun je er nog wat tomaatjes of een stuk komkommer doorheen doen.
200gramaardappelengeschild en in blokjes - je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappel(blokjes) gebruiken
2eetlepelsrode wijnazijnwitte kan ook hoor
1theelepelmosterd
peper en zoutnaar smaak
1eetlepelolijfolie
1blikjetonijnuitgelekt
3augurkenin stukjes
2eetlepelszilveruitjes
Instructions
Kook de aardappelen in licht gezouten water in circa 20 minuten gaar.
Meng de azijn met de mosterd en peper en zout naar smaak. Als de aardappels iets zijn afgekoeld, prak je een paar stukjes fijn door het azijn-mosterdmengsel zodat je een dun papje krijgt. Schep hier de rest van de aardappelblokjes door met de olijfolie.
Voeg de tonijn, augurken en zilveruitjes, plus eventuele extra groenten, toe en roer goed om.
Tips
Extra groenten er bij? Snijd een paar kleine tomaatjes in stukjes of een kwart komkommer in blokjes. Of allebei, als je daar trek in hebt.Meer met aardappel of tonijn vind je natuurlijk ook hier op de website.