Vroeger lustte ik dus écht geen macaroni. En zeker niet met ham en kaas, draderig en al. Nu kan je me elke dag wel pasta voorzetten. Dus werd het tijd voor een moderne variant van de klassieker met ham en kaas.
21e eeuw macaroni ham en kaas
Een moderne variant van de klassieker met Goudse kaas en achterham.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 80 gram macaroni
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- ½ bol mozzarella in stukjes
- 4 plakjes rauwe ham bijvoorbeeld Serrano, in stukjes gescheurd
- 1 takje basilicum de blaadjes in stukjes gescheurd
Instructies
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de macaroni bijna helemaal af, er mag nog wat kookvocht achterblijven. Roer de Parmezaanse kaas er door en vervolgens de mozzarella. Laat de kaas een beetje smelten. Roer daarna de ham er door en de basilicum er door.
Tips
Meer variatie met pasta vind je natuurlijk hier op de website.