Bonen… je kunt ze natuurlijk in blik kopen, maar ik merk dat ik de zelf gekookte varianten vaak lekkerder vind. Gewoon de hele zak of het hele pak in één keer want het kost vaak wel wat tijd. En daarna in porties in de vriezer zodat je als je er trek in hebt meteen aan de slag kunt. Met deze snelle salade bijvoorbeeld.
Zwartebonensalade
Lekker en voedzaam, een salade met bonen voor de lunch.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 75 gram gerookte spekjes
- 10 bladen kropsla in stukken gescheurd
- 100 gram zwarte bonen uit de vriezer
- ½ blikje maïs
Instructies
- Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig.
- Meng de sla, bonen, maïs en spekjes in je lunchbox.
- Voeg als je dat wilt je favoriete (Mexicaanse) kruiden toe en een schep Griekse yoghurt.
Tips
Zwarte bonen zijn smaakvol en voedzaam en een uitstekende basis voor veel gerechten. Met sla, maïs en spekjes kun je natuurlijk ook alle kanten op.