Zuurkool, ik vind het heerlijk! In een ovenschotel, salade of quiche, ik hou van die friszure smaak. En zuurkool is supergezond! De combinatie met ham, kaas en mosterd is beproefd. Deze zuurkoolrolletjes maak je in vijf minuutjes, daarna doet de oven een klein half uurtje de rest van het werk.
Zuurkoolrolletjes
Deze lekkere rolletjes maak je in vijf minuten klaar. In het half uurtje dat ze daarna in de oven staat, kun je gemakkelijk even iets anders doen.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 eetlepel mosterd
- 2 plakken ham naar smaak, kan ook rauwe ham zijn
- 2 plakken cheddar of als je niet van cheddar houdt, geraspte (geiten)kaas
- 4 eetlepels zuurkool uitgelekt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Rol de plakjes bladerdeeg iets uit zodat ze langwerpig worden. Prik er gaatjes in, zodat de lucht straks goed kan ontsnappen (dan worden je rolletjes lekker knapperig). Besmeer ze licht met mosterd.
- Leg op elk bladerdeegplakje achtereenvolgens een plak ham, een plak kaas en wat zuurkool. Rol de plakjes dicht en plak ze vast met wat water. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat voor ongeveer 30 minuten onderin de voorverwarmde oven.
Tips
Je kunt alle soorten ham gebruiken voor de rolletjes. En als je niet van cheddar houdt, is geraspte (geiten)kaas er ook heel lekker bij.
Schuif bladerdeeggerechten met een natte vulling altijd laag in de oven als je boven- en onderwarmte gebruikt. Dan wordt de bodem beter gaar.
Krijg je trek en wil je iets anders met zuurkool eten? Inspiratie genoeg.