Zuurkool, ik kan er het hele jaar door wel van genieten. In de winter vooral als ovenschotel met veel laagjes. ’s Zomers maak ik er liever een maaltijdsalade mee. Deze zomerse zuurkool eet je lauwwarm en is echt perfect voor een zomerse avond.
Zomerse zuurkool
Dit recept voor zuurkool met heel veel fruit is echt perfect voor een zomerse avond. Het zoet van het fruit, zure zuurkool en knapperige spekjes… yummie!
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 400 gram krieltjes gewassen en gehalveerd waar nodig
- 150 gram spekjes
- ¼ verse ananas in stukjes
- 1 banaan in plakjes
- 2 nectarines geschild en in stukjes
- 500 gram zuurkool uitgelekt
Instructies
- Kook de krieltjes in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
- Bak de spekjes in een grote koekenpan (alles moet daar straks bij) knapperig. Voeg het fruit toe en bak dit even mee, zodat er wat vocht vrijkomt. Voeg de zuurkool toe en schep goed om zodat alles door en door warm wordt.
- Voeg de afgegoten krieltjes toe aan de zuurkool en schep alles nogmaals goed om.
Tips
Je kunt natuurlijk ook ander (zomer)fruit gebruiken. Bijvoorbeeld mango of meloen. Zorg wel steeds voor minstens één echt zoete smaak zodat je het zuur van de zuurkool balanceert.
Meer recepten met zuurkool vind je als je doorklikt.