Zomerse zuurkool

Zomerse zuurkool

Zuurkool, ik kan er het hele jaar door wel van genieten. In de winter vooral als ovenschotel met veel laagjes. ’s Zomers maak ik er liever een maaltijdsalade mee. Deze zomerse zuurkool eet je lauwwarm en is echt perfect voor een zomerse avond.

Zomerse zuurkool

Dit recept voor zuurkool met heel veel fruit is echt perfect voor een zomerse avond. Het zoet van het fruit, zure zuurkool en knapperige spekjes… yummie!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel ananas banaan krieltjes nectarine spekjes zuurkool
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes gewassen en gehalveerd waar nodig
  • 150 gram spekjes
  • ¼ verse ananas in stukjes
  • 1 banaan in plakjes
  • 2 nectarines geschild en in stukjes
  • 500 gram zuurkool uitgelekt

Instructies

  • Kook de krieltjes in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Bak de spekjes in een grote koekenpan (alles moet daar straks bij) knapperig. Voeg het fruit toe en bak dit even mee, zodat er wat vocht vrijkomt. Voeg de zuurkool toe en schep goed om zodat alles door en door warm wordt.
  • Voeg de afgegoten krieltjes toe aan de zuurkool en schep alles nogmaals goed om.

Tips

Je kunt natuurlijk ook ander (zomer)fruit gebruiken. Bijvoorbeeld mango of meloen. Zorg wel steeds voor minstens één echt zoete smaak zodat je het zuur van de zuurkool balanceert.
Meer recepten met zuurkool vind je als je doorklikt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept