Zoete aardappelbowl met kip

Zoete aardappelbowl met kip

Eten uit een kommetje, zo lekker! Netjes aan tafel of gewoon op de bank of in je favoriete stoel met ’t kommetje in je hand. Zo’n bowl is ook ideaal om buiten te eten, ook als je maar een klein balkonnetje hebt. Deze bowl is heerlijk fris door de limoenolie en het sap dat je gebruikt. En snel klaar!

Zoete aardappelbowl met kip

Een heerlijk kommetje eten! Fris, voedzaam en gezond, precies zoals je 't hebben wilt.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden kipfilet knoflook limoen rozemarijn tijm zoete aardappel
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 eetlepel limoenolie zelfgemaakt
  • ½ limoen
  • ½ kleine zoete aardappel in blokjes
  • 1 kleine kipfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ½ theelepel rozemarijn
  • ½ theelepel tijm

Instructies

  • Verwarm de olie in een wokpan of hapjespan. Snijd 2 à 3 dunne plakjes limoen af en bak deze, samen met de aardappelblokjes, ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de kip, knoflook en kruiden toe en bak al roerend een minuut of vijf tot de kip gaar is. Pers de rest van de limoen e rboven uit. Breng op smaak met zwarte peper.

Tips

Lekker met een drupje honing. Voeg deze dan als laatste toe.
Het recept voor de limoenolie vind je hier. En natuurlijk biedt zoete aardappel je volop mogelijkheden om te variëren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept