Eten uit een kommetje, zo lekker! Netjes aan tafel of gewoon op de bank of in je favoriete stoel met ’t kommetje in je hand. Zo’n bowl is ook ideaal om buiten te eten, ook als je maar een klein balkonnetje hebt. Deze bowl is heerlijk fris door de limoenolie en het sap dat je gebruikt. En snel klaar!
Zoete aardappelbowl met kip
Een heerlijk kommetje eten! Fris, voedzaam en gezond, precies zoals je 't hebben wilt.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 eetlepel limoenolie zelfgemaakt
- ½ limoen
- ½ kleine zoete aardappel in blokjes
- 1 kleine kipfilet in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ½ theelepel rozemarijn
- ½ theelepel tijm
Instructies
- Verwarm de olie in een wokpan of hapjespan. Snijd 2 à 3 dunne plakjes limoen af en bak deze, samen met de aardappelblokjes, ongeveer 10 minuten.
- Voeg de kip, knoflook en kruiden toe en bak al roerend een minuut of vijf tot de kip gaar is. Pers de rest van de limoen e rboven uit. Breng op smaak met zwarte peper.
Tips
Lekker met een drupje honing. Voeg deze dan als laatste toe.
Het recept voor de limoenolie vind je hier. En natuurlijk biedt zoete aardappel je volop mogelijkheden om te variëren.