Lekker soepje gemaakt? Maak er dan ook eens zelf een broodje bij!
Zelfgemaakt broodje voor bij een zelfgemaakt soepje.
Als je zelf een heerlijk soepje hebt gemaakt, dan is het natuurlijk het allerlekkerst om daar een zelfgemaakt broodje bij te eten! Dit broodje heb je bijna net zo snel gemaakt als een kant-en-klaar afbakbroodje. En het is 10x zo lekker bij je soepje, beloofd!
Porties 2 broodjes
Calorieën 525kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 70 gram tarwebloem
- 1 mespuntje bakpoeder ongeveer 4 gram
- 1/2 (punt)paprika in kleine stukjes
- 40 gram Parmezaanse kaas snippers zijn het lekkerst
- 1 scheutje olijfolie
- 1 scheutje koud water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°. Leg een bakpapiertje op je bakplaat.
- Doe de bloem, de bakpoeder, de paprika en de parmezaan bij elkaar in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en kneed met de hand alle ingrediënten door elkaar. Voeg beetje bij beetje water toe, tot je een samenhangend deeg hebt. Niet te droog en niet te nat.
- Verdeel het deeg in twee stukje, maak er een beetje bolletjes van en druk die iets plat uit op de bakplaat. Ongeveer 1 cm dik.
- Bak de broodjes 15 minuten af in de oven.
Tips
Nutrition
Calories: 525kcal
Geprobeerd met ff snel een beetje pesto, dat was ook heerlijk!
Goed idee!