Zelfgemaakt broodje voor bij een zelfgemaakt soepje.
Als je zelf een heerlijk soepje hebt gemaakt, dan is het natuurlijk het allerlekkerst om daar een zelfgemaakt broodje bij te eten! Dit broodje heb je bijna net zo snel gemaakt als een kant-en-klaar afbakbroodje. En het is 10x zo lekker bij je soepje, beloofd!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden lekker en snel paprika parmezaan zelfgemaakt broodje
Voorbereiding 2 minutenmin
Bereiding 20 minutenmin
Porties 2broodjes
Calorieën 525kcal
Recept van Annemiek
Benodigdheden
oven
Ingrediënten
70 gramtarwebloem
1mespuntjebakpoederongeveer 4 gram
1/2 (punt)paprikain kleine stukjes
40 gramParmezaanse kaassnippers zijn het lekkerst
1scheutjeolijfolie
1scheutjekoud water
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°. Leg een bakpapiertje op je bakplaat.
Doe de bloem, de bakpoeder, de paprika en de parmezaan bij elkaar in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en kneed met de hand alle ingrediënten door elkaar. Voeg beetje bij beetje water toe, tot je een samenhangend deeg hebt. Niet te droog en niet te nat.
Verdeel het deeg in twee stukje, maak er een beetje bolletjes van en druk die iets plat uit op de bakplaat. Ongeveer 1 cm dik.
Bak de broodjes 15 minuten af in de oven.
Tips
Vooral een aanrader om bij een zelfgemaakt soepje te eten. Maar dit broodje kun je natuurlijk ook maken voor bij een lekkere salade. Past paprika wat minder bij je soep? Gebruik andere groente, bijvoorbeeld prei.