Wat is gehaktbrood toch altijd lekker! En toen ik die zak met walnoten zag liggen die ik van mijn zus en zwager uit eigen tuin kreeg, wist ik dat ik die wilde verwerken in zo’n lekker gehaktbroodje. Met smeuïge geitenkaas en wat kruiden is het een heerlijk broodje geworden. Lekker met pasta of rijst.
Walnoten gehaktbroodje
Gehaktbrood vind ik altijd lekker. Direct uit de oven, warm, of afgekoeld (op brood) bij de lunch. Maak ook gerust wat meer, je kunt het gemakkelijk invriezen. Zo heb je altijd versgemaakt gehaktbrood in huis!
Porties 1 broodje
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 150 gram gehakt ik gebruikte rundergehakt, maar half-om-half kan ook
- 1 klein eitje
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel tijm
- 50 gram walnoten grof gehakt
- 50 gram geitenkaas in kleine blokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Meng het gehakt met het eitje en de kruiden. Hak de noten grof, houd eventueel een paar mooie achter voor bovenop. Meng de noten en kaas door het gehaktmengsel.
- Vet een kleine springvorm of broodvorm licht in (of bekleed met bakpapier). Druk hierin het gehaktmengsel. Het mag best stevig aangedrukt worden. Leg de eventueel achtergehouden walnoten er bovenop. Schuif voor 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Tips
Voor een wat zoetere bite kun je wat honing aan je gehakt toevoegen.
Meer variaties met gehaktbrood? Die vind je hier natuurlijk ook. En als je walnoten over hebt, vind je hier ook nog wat inspiratie.