Het wordt weer saladetijd! De temperaturen gaan langzaam omhoog, het blijft weer langer licht… de lente komt er aan. Deze frisse broodsalade brengt je gelijk in de juiste stemming.
Broodsalade met makreel en sinaasappel
Een heerlijk frisse, kleurrijke salade. De lente op je bord, en dat binnen tien minuten.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 3 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel Sriracha saus
- 1 dikke snee brood naar keuze (of twee normale boterhammen)
- 1 makreelfilet
- 1 handje veldsla
- 2 kleine tomaten in stukjes
- 1 sinaasappel gepeld in in partjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
Instructies
- Meng het limoensap met de olijfolie, Sriracha en peper en citroengras naar smaak. Snijd het brood in dobbelstenen en meng het door de dressing die je net gemaakt hebt. Het brood neemt de dressing op, als niet alle broodstukjes dressing opnemen kun je nog wat bij mengen.
- Sheur de makreelfilet in flakes en voeg ze toe aan het brood. Schep goed om. Voeg dan de sla, tomaten en sinaasappelpartjes toe. Garneer met de pijnboompitten en nog wat (versgemalen) peper.
Tips
Geïnspireerd geraakt? Je vindt hier op de site nog meer broodsalades. Altijd supersnel klaar en heerlijk, ook om mee te nemen als lunch.