Wát?!? Een vlabroodje? Jazeker. Na de broodjes met Griekse yoghurt vond ik het tijd voor variatie, dus tijd om te improviseren. En laat er nu een pak vanillevla in de koelkast staan… Testen, proberen, fruit er bij, ja hoor, deze is ook lekker!
Vlabroodje met aardbeien
Dit broodje maak je dus met vanillevla. Ja, gewone vanillevla. Het resultaat is een lekker zacht, zoet broodje.
Porties 6 broodjes
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 125 gram vanillevla
- 1 eitje
- ½ eetlepel bakpoeder
- 125 gram bloem
- snufje zout
- 75 gram aardbeien in stukjes, ander zacht fruit kan natuurlijk ook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Meng het eitje met de vla en het bakpoeder.
- Voeg de bloem en het zout toe en roer goed tot alles is vermengd. Roer daarna voorzichtig de aardbeienstukjes er door.
- Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier en vorm hierop met behulp van twee lepels zes bolletjes deeg. Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Dat is weer eens wat anders! Krijg je de smaak te pakken van zelfgemaakte broodjes? Inspiratie voor andere soorten vind je hier ook.