Vers sorbetijs zonder ijsmachine

Mango ijs

Vers sorbetijs zonder ijsmachine

Zelfgemaakt ijs moeilijk? Welnee!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden dessert fruit
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Vriezer 8 uur
Porties 2 porties
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe mango
  • 200 ml (Griekse) yoghurt
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Snijd de mango in stukjes en leg deze een nachtje in de vriezer.
  • Meng de mango en de yoghurt (zou allebei ongeveer even veel moeten zijn) met de blender of staafmixer goed door elkaar. Voeg eventueel suiker naar smaak toe.
  • Zet het geheel nog een uur of drie terug in de vriezer, roer regelmatig om zodat er geen ijskristallen vormen (is minder lekker).

Tips

Tip: je kunt dit ijs natuurlijk ook met ander fruit maken. En bevroren fruit is ook kant-en-klaar te koop ;-).
En die Griekse yoghurt? Die kan bijna overal over, klik maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept