Een heerlijk vers stukje tonijnsteak van de visboer. Dat smaakt wat mij betreft het lekkerst met een eenvoudige saus met een beetje pit.
Tonijnsteak met pittige saus
Heerlijk verse tonijn van de visboer, wat een traktatie. Niet te veel aan doen, met een eenvoudig sausje er bij op z'n lekkerst
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 eetlepel Sriracha saus
- 2 eetlepels soyasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 verse tonijnsteak
- 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
- Meng de Sriracha met de soyasaus en het limoensap.
- Smeer de tonijnsteak in met wat olie en rol door het sesamzaad, zodat alle kanten bedekt zijn. Druk voorzichtig iets aan.
- Bak de tonijn op hoog vuur een minuut aan elke kant. Neem uit de pan, snijd in plakjes en giet de saus er over.
Tips
Zo’n stukje tonijn smaakt heerlijk met een eenvoudige mihoen met wat groenten, of met rijst. Meer ideeën met vis vind je hier natuurlijk ook.