Tomatensoep

Tomatensoep

Lekker hoeft niet moeilijk te zijn. Voeg verse ingrediënten en voldoende liefde toe en je hebt al heel gauw een lekker gerecht. Dat geldt zeker voor dit tomatensoepje met een Italiaans tintje.

Tomatensoep

Lekker, een vers tomatensoepje. Dat is helemaal niet ingewikkeld om te maken en wel heeeel lekker.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden basilicum knoflook mozzarella soep tomaat tomatensoep ui vegetarisch verse kruiden
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 500 gram tomaten in stukken
  • 1 bouillonblokje
  • verse Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella

Instructies

  • Fruit de ui met de knoflook in een beetje olie in de soeppan. Voeg, als de ui glazig ziet, de tomaten toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg dan het bouillonblokje en 500 ml water toe, plus de kruiden. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Voeg de helft van de mozzarella toe en pureer de soep.
  • Garneer met verse kruiden en de rest van de mozzarella.

Tips

Trek in tomaat, maar dan anders? Of toch liever een ander soepje? Kijk maar, keuze genoeg!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept