Aaaah, avocado! Altijd lekker. En risotto! Ook altijd lekker. Dus, combineren maar!
Tomatenrisotto met avocadosaus
Ingrediënten
- 1 bouillonblokje
- 1 kleine ui gesnipperd
- 80 gram risottorijst
- 5 kleine zoete tomaatjes in kwarten
- 1 kleine avocado
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Kook water in de waterkoker en schenk 350ml kokend water op het bouillonblokje. Roer goed door zodat het blokje oplost.
- Fruit de ui in een ruime pan licht aan in wat (olijf)olie. Wanneer de ui glazig ziet, voeg je de rijst toe en bak je deze een minuut mee. Blus af met een scheut bouillon en zet de warmtebron lager tot de bouillon net kookt.
- Wanneer alle bouillon is opgenomen, voeg je weer een scheut bouillon en de tomaatjes toe. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Zet daarna de warmtebron uit en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.
- Terwijl de risotto gaar wordt prak je het vruchtvlees van de avocado fijn. Voeg een kneepje citroen- of limoensap toe om bruin worden tegen te gaan.
- Serveer de risotto met de saus er overheen. Maak af met wat vers gemalen (zwarte) peper.