Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Tomatenrisotto met avocadosaus

Tomatenrisotto met avocadosaus

Aaaah, avocado! Altijd lekker. En risotto! Ook altijd lekker. Dus, combineren maar!

Tomatenrisotto met avocadosaus

Risotto is van zichzelf al lekker. Met een frisse avocadosaus wordt het misschien wel nog lekkerder.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden avocado parmezaan risotto tomaat ui
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 30 minuten
Porties portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 80 gram risottorijst
  • 5 kleine zoete tomaatjes in kwarten
  • 1 kleine avocado
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Kook water in de waterkoker en schenk 350ml kokend water op het bouillonblokje. Roer goed door zodat het blokje oplost.
  • Fruit de ui in een ruime pan licht aan in wat (olijf)olie. Wanneer de ui glazig ziet, voeg je de rijst toe en bak je deze een minuut mee. Blus af met een scheut bouillon en zet de warmtebron lager tot de bouillon net kookt.
  • Wanneer alle bouillon is opgenomen, voeg je weer een scheut bouillon en de tomaatjes toe. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Zet daarna de warmtebron uit en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.
  • Terwijl de risotto gaar wordt prak je het vruchtvlees van de avocado fijn. Voeg een kneepje citroen- of limoensap toe om bruin worden tegen te gaan.
  • Serveer de risotto met de saus er overheen. Maak af met wat vers gemalen (zwarte) peper.

Tips

Koop avocado’s in een netje! Deze zijn vaak wat kleiner en dus prima voor jou alleen. Je kunt avocado’s in de koelkast lang bewaren. Houd wel in de gaten dat je ze tijdig uit de koelkast haalt zodat ze wel narijpen, anders zijn net net stenen.
Als je meer trek hebt in een andere risotto, of je hebt tomaten of Parmezaanse kaas over, dan vind je hier ook andere recepten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept