Dat ziet er toch uit om van te watertanden? En het smaakt echt heerlijk, is makkelijk om te maken en snel klaar.
Aardappelsalade met zalm
Heerlijk voor op een warme zomeravond: makkelijk en snel klaar.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 4 (nieuwe) aardappeltjes gewassen en in stukjes
- 1 bouillonblokje
- 1 moot zalm zonder huid
- 1 sinaasappel uitgeperst
- 1 theelepel honing
- 50 ml basis vinaigrette
- ½ krop romaine sla in grove stukken
Instructies
- Kook de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten in water met wat zout gaar.
- Breng in een andere pan water aan de kook met het bouillonblokje. Als het water kookt, zet je je wamtebron lager zodat het water net tegen de kook aan blijft (niet hard borrelen). Pocheer hierin in 8 à 10 minuten de zalm.
- Pers de sinaasappel uit en voeg deze, samen met de honing, toe aan de vinaigrette.
- Vermeng de sinaasappelvinaigrette met de nog warme aardappelstukjes. Scheur de zalm voorzichtig in stukjes.
- Maak je salade door te beginnen met de sla, dan de gemarineerde aardappelstukjes en de zalm. Bestrooi met wat zwarte peper.
Tips
Voor een extra sinaasappel bite kun je de sinaasappel ook voor het uitpersen wassen en de schil raspen. Deze gaat dan ook door de vinaigrette.
Het basisrecept voor vinaigrette vind je trouwens hier. En wil je variëren met aardappel, zalm, sinaasappel of Romaine sla dan heb je ook keuze genoeg ;-).