Aardappelsalade met zalm

Aardappelsalade met zalm

Dat ziet er toch uit om van te watertanden? En het smaakt echt heerlijk, is makkelijk om te maken en snel klaar.

Aardappelsalade met zalm

Heerlijk voor op een warme zomeravond: makkelijk en snel klaar.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel eten uit een kommetje hoofdgerecht romaine sla salade sinaasappel vinaigrette zalm
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 4 (nieuwe) aardappeltjes gewassen en in stukjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 moot zalm zonder huid
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  • 1 theelepel honing
  • 50 ml basis vinaigrette
  • ½ krop romaine sla in grove stukken

Instructies

  • Kook de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten in water met wat zout gaar.
  • Breng in een andere pan water aan de kook met het bouillonblokje. Als het water kookt, zet je je wamtebron lager zodat het water net tegen de kook aan blijft (niet hard borrelen). Pocheer hierin in 8 à 10 minuten de zalm.
  • Pers de sinaasappel uit en voeg deze, samen met de honing, toe aan de vinaigrette.
  • Vermeng de sinaasappelvinaigrette met de nog warme aardappelstukjes. Scheur de zalm voorzichtig in stukjes.
  • Maak je salade door te beginnen met de sla, dan de gemarineerde aardappelstukjes en de zalm. Bestrooi met wat zwarte peper.

Tips

Voor een extra sinaasappel bite kun je de sinaasappel ook voor het uitpersen wassen en de schil raspen. Deze gaat dan ook door de vinaigrette.
Het basisrecept voor vinaigrette vind je trouwens hier. En wil je variëren met aardappel, zalm, sinaasappel of Romaine sla dan heb je ook keuze genoeg ;-).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept