Dessertbowl

Dessert bowl

Jij verdient het altijd om jezelf extra te verwennen! En met deze heerlijke bowl gaat dat vast lukken.

Dessertbowl

Het is even wat werk, maar dan heb je wél wat! Een superlekker toetje 😉
Moeilijkheid wel wat werk
Afwas veel
Trefwoorden koekjes merengue toetje vers fruit yoghurtijs
Porties 1
Calorieën 900kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • mixer
  • deegroller

Ingrediënten

  • 200 ml yoghurt 10% vet
  • 125 ml slagroom
  • 80 gram fijne suiker
  • 1 handje chocoladeschaafsel
  • 2 eiwitten
  • 1 citroen
  • 125 gram fijne suiker
  • 1 klein eitje
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram tarwebloem
  • 1 kiwi
  • 1/2 mango
  • 1 handje frambozen
  • 1 eetlepel hagelslag

Instructies

  • We beginnen met het ijs, want dat moet je ieder half uur, 3 à 4 uur lang, doorroeren.
    Klop de 125 ml slagroom met de 80 gram fijne suiker stijf, en spatel dan de 200 ml yoghurt er door. Zet het in de vriezer en roer regelmatig door. Bij de laatste keer doorroeren voeg je een handje chocoladeschaafsel toe.
  • Dan gaan we nu de meringue-schuimpjes maken!
    Verwarm de oven voor op 90°. Maak een kom en de gardes van je mixer vetvrij met citroensap. Heel belangrijk om dit goed te doen, anders mislukt je schuim. Klop met je mixer de 2 eiwitten tot schuim. Voeg daarna beetje bij beetje de 125 gram fijne suiker toe. Mix nog een paar minuten door, tot het schuim lekker stevig is en glanst.
    Schep met een lepel bolletjes schuim op een bakplaat met een bakpapiertje. Maak de bolletjes allemaal ongeveer even hoog. Schuif de bakplaat in de oven en laat de schuimpjes in ongeveer anderhalf uur droog worden.
  • Als de schuimpjes klaar zijn, kunnen we verder met de koekjes.
    Splits het kleine eitje en gebruik alleen de eidooier. Meng dit samen met de 100 gram ongezouten roomboter, 70 gram witte basterdsuiker en 125 gram tarwebloem tot een samenhangend deeg van. Laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 175°. Rol het deeg uit (strooi een beetje bloem uit op je aanrecht) en steek er met een vormpje zoveel mogelijk koekjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat met een bakpapiertje, niet te dicht op elkaar. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar
  • Bijna klaar! Schil en snijdt het fruit en maak van alle ingrediënten bij elkaar een hele mooie desertbowl. Strooi er als finishing touch nog een eetlepel hagelslag overheen. Genieten maar!

Tips

Je houdt met dit recept wel wat ijs over, maar dat kun je natuurlijk prima bewaren in de vriezer. 
Je houdt ook een paar schuimpjes en koekjes over, die kun je goed een paar dagen bewaren in een koektrommel. Áls dat nodig is, en je ze niet in één keer opeet…!
En mocht je nog meer mango’s hebben, of chocolade over (yeah right)… klik op de links voor ideeën hier voor.

Nutrition

Calories: 900kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept