Tomaten-abrikozenburger

Tomaten-abrikozenburger

Wat heerlijk, al dat verse fruit dat in de zomer verkrijgbaar is. Ik ben gek op verse abrikozen en wilde die romige, sappige vrucht graag eens in een gerechtje verwerken. Dat werd deze burger. Samen met de zoete tomaatjes en de pittige soyasaus een heerlijke combinatie.

Tomaten-abrikozenburger

Weer eens een andere smaak op je burger met deze tomaten-abrikozen variant. Lekker op een bun, maar ik maakte 'm met vers zelf gesneden bruinbrood.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden abrikozen brood hamburger mayonaise rucola soyasaus tomaat
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 hamburger kant en klaar of zelf gemaakt
  • 2 sneden brood dik gesneden; een broodje kan natuurlijk ook
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel soyasaus
  • 1 handje rucola
  • 2 kleine trostomaatjes in plakjes
  • 2 verse abrikozen in plakjes

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de hamburger. Leg het brood er even bij zodat het wat toast – dat kan natuurlijk ook in een broodrooster. Leg op het laatst de plakjes tomaat en abrikoos ook even in de pan en bak ze kort mee.
  • Meng de mayonaise met de soyasaus en besmeer één kant van het brood hiermee.
  • Stapel je burger met eerst een boterham, daarop de rucola, de burger en tot slot de tomaatjes en abrikozen. Dek af (als dat nog lukt) met de tweede snee brood.

Tips

Meer burgers vind je natuurlijk ook hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept