Wat heerlijk, al dat verse fruit dat in de zomer verkrijgbaar is. Ik ben gek op verse abrikozen en wilde die romige, sappige vrucht graag eens in een gerechtje verwerken. Dat werd deze burger. Samen met de zoete tomaatjes en de pittige soyasaus een heerlijke combinatie.
Tomaten-abrikozenburger
Weer eens een andere smaak op je burger met deze tomaten-abrikozen variant. Lekker op een bun, maar ik maakte 'm met vers zelf gesneden bruinbrood.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 hamburger kant en klaar of zelf gemaakt
- 2 sneden brood dik gesneden; een broodje kan natuurlijk ook
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel soyasaus
- 1 handje rucola
- 2 kleine trostomaatjes in plakjes
- 2 verse abrikozen in plakjes
Instructies
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de hamburger. Leg het brood er even bij zodat het wat toast – dat kan natuurlijk ook in een broodrooster. Leg op het laatst de plakjes tomaat en abrikoos ook even in de pan en bak ze kort mee.
- Meng de mayonaise met de soyasaus en besmeer één kant van het brood hiermee.
- Stapel je burger met eerst een boterham, daarop de rucola, de burger en tot slot de tomaatjes en abrikozen. Dek af (als dat nog lukt) met de tweede snee brood.
Tips
Meer burgers vind je natuurlijk ook hier.