Pasta Caprese

Pasta caprese

Met echte Italiaanse pasta is het devies: hoe eenvoudiger, hoe lekkerder. Met die gedachte maakte ik onlangs ‘effe snel’ dit pastaatje en bij het proeven realiseerde ik me, dat er echt ingrediëntenfoto’s bij hadden gemoeten. Want écht, dit is zo eenvoudig en zo lekker. Dus toch het recept maar even uitgeschreven :-).

Pasta Caprese

De eenvoud zelve, deze pasta Caprese. En daarom juist zo lekker.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden basilicum mozzarella pasta rucola tomaat vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 160 gram pasta
  • 2 handjes rucola
  • 1 pakje passata (gezeefde tomaten; een blik polpa kan ook)
  • 1 bol mozzarella in stukjes
  • 4 kleine trostomaatjes of twee gewone, in plakjes
  • 2 takjes basilicum de blaadjes, in stukjes gescheurd

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg op ieder bord een handje rucola. Giet de pasta af als deze gaar is en roer de passata er door in de pan. Schep vervolgens ook de mozzarella, tomaatjes en basilicum er door. Warm indien nodig heel even door en schep de pasta op de rucola.

Tips

Meer pastagerechten vind je hier op de website. En ook andere Caprese varianten staan er op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept