Met echte Italiaanse pasta is het devies: hoe eenvoudiger, hoe lekkerder. Met die gedachte maakte ik onlangs ‘effe snel’ dit pastaatje en bij het proeven realiseerde ik me, dat er echt ingrediëntenfoto’s bij hadden gemoeten. Want écht, dit is zo eenvoudig en zo lekker. Dus toch het recept maar even uitgeschreven :-).
Pasta Caprese
De eenvoud zelve, deze pasta Caprese. En daarom juist zo lekker.
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 160 gram pasta
- 2 handjes rucola
- 1 pakje passata (gezeefde tomaten; een blik polpa kan ook)
- 1 bol mozzarella in stukjes
- 4 kleine trostomaatjes of twee gewone, in plakjes
- 2 takjes basilicum de blaadjes, in stukjes gescheurd
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg op ieder bord een handje rucola. Giet de pasta af als deze gaar is en roer de passata er door in de pan. Schep vervolgens ook de mozzarella, tomaatjes en basilicum er door. Warm indien nodig heel even door en schep de pasta op de rucola.
Tips
Meer pastagerechten vind je hier op de website. En ook andere Caprese varianten staan er op.