Sushi wrap

Sushi wrap

Zelf sushi maken is heel erg leuk. Maar alleen voor jezelf… best veel werk. Ik heb altijd porties gekookte en gekruide sushirijst in de vriezer liggen. Kwestie van het hele pak in één keer koken en kruiden en dan in porties invriezen. Heb je trek in een poké bowl (of gewoon in sushirijst), dan heb je het in een minuut of drie ontdooid in de magnetron.

En nu had ik een pakje nori open, omdat ik de nori snacks had gemaakt. Maar zin om echt uitgebreid sushi te maken had ik niet. Waarom niet gewoon een losjes rolletje maken en dit als een burrito opeten. Heerlijk!

Sushi wrap

Een velletje nori, wat sushirijst uit de vriezer, beetje verse ingrediënten en wat vis… et voilà, een sushi wrap. Top als lunch of lichte avondmaaltijd.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden edamame komkommer norivellen rijst surimi sushi
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 wrap
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 vel nori
  • 50 gram sushirijst gekookt en gekruid (uit de vriezer)
  • 1 stukje komkommer in reepjes
  • 2 stukken surimi
  • 1 eetlepel edamame boontjes
  • sojasaus
  • mayonaise Kewpie

Instructies

  • Leg je norivel met de gladde kant naar beneden op een sushimatje of stukje vershoudfolie. Beleg met de rijst, komkommer, surimi en boontjes. Giet een beetje sojasaus en wat mayonaise er over en rol stevig dicht. Plak het laatste stukje nori vast met een beetje sojasaus of water. Snij je rol diagonaal door en klaar.

Tips

Je zou er zo trek van krijgen! En als je speciaal hiervoor dat pak norivellen open hebt gemaakt, geen probleem. Je vindt er hier nog meer recepten mee. Net als met sushirijst trouwens.
Natuurlijk kun je deze wrap ook helemaal vegetarisch maken. Of met een restje vis, kip of vlees. Of met wat kaas, of vleeswaren. En met andere groenten, zoals wortel, of paprika. Kortom: weer zo’n heerlijke restjesopmaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept