Deze Spaanse gehaktballetjes doen het heerlijk als onderdeel van een tapasmaaltijd. Maar je kunt ze ook gewoon met wat pasta, rijst of brood ‘los’ eten.
Albondigas
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Oftewel albondigas! Onmisbaar bij de tapas, maar ook heerlijk met pasta, rijst of een broodje.
Porties 20 balletjes
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 1 eitje
- 3 eetlepels paneermeel
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1/4 Spaanse peper fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- verse bieslook
Instructies
- Meng het gehakt met het eitje, paneermeel, paprikapoeder, oregano en de helft van de knoflook.
- Draai er balletjes van en bak deze in wat olie of boter eerst op hoog vuur aan. Zet de warmtebron daarna lager en laat ze verder garen. Neem uit de pan.
- Verhit in dezelfde pan nog wat olie als het nodig is. Fruit het sjalotje, de peper en de rest van de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en voeg de balletjes toe aan de saus.
Tips
Toch trek in iets anders met gehakt? Daar vind je ook inspiratie voor.