Surimi krabkoekje

Surimi krabkoekje

Crab cakes… die stonden al lang op mijn ’to make’ lijstje. Het kwam er steeds niet van en ik kon ook geen krab vinden. Maarrrr, met surimi werkt het ook! Dit is echt zo supersimpel en smaakt heerlijk.

Surimi krabkoekje

Heel erg simpel en wel heel erg lekker, dat geldt voor dit krabkoekje zeker. Lekker met (sushi) rijst en gebakken paksoi.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden bosui chili citroen mayonaise paneermeel surimi
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Even in de koelkast 30 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 5 surimi sticks
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel limoensap
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 bosui schoongemaakt en in stukken
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten samen in de Nutribullet. Pureer tot een gladde massa en vorm er één of twee koekjes van. Verpak deze in vershoudfolie en leg een half uurtje in de koelkast
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak je krabkoekje om en om totdat hij mooi goudbruin is. Bestrooi met een beetje peper uit de molen.

Tips

Lekker met gebakken paksoi met gember: schil ongeveer 1cm gember en snijd in dunne reepjes. Haal de onderkanten van 5 bladen paksoi (bijvoorbeeld de binnenste bladen, die zijn vaak wat kleiner). Bak in een beetje olie de gember een paar minuten geurig. Voeg de paksoi toe en wat limoensap en sojasaus naar smaak. Bak totdat de witte stelen van de paksoi zachter worden.
Ik at er ook sushirijst, gemengd met edamame boontjes bij. Beetje soje dressing er over en klaar. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept