Een snelle snack of een lekker broodje voor bij de brunch of lunch? Met wat plakjes bladerdeeg kun je al heel veel variëren. Als je deze rolletjes in stukjes snijdt (voor of na het bakken) heb je een heerlijk borrelhapje. Heel zijn ze top als onderdeel van een lunch, brunch of high tea.
Surimi-avocadorolletjes
Deze rolletjes zijn snel klaar en smaken heel goed als onderdeel van een brunch, lunch of high tea.
Porties 4 rolletjes
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 eetlepel Sriracha saus
- 4 surimi sticks
- 1 kleine avocado in dunne plakjes
- 1 eetlepel limoensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Rol de bladerdeegplakjes iets uit tot ze langwerpig zijn. Snijd ze door de helft, zodat in iedere helft één surimi stick plus een paar plakjes avocado passen. Prik de plakjes in met een vork zodat het deeg straks lekker luchtig wordt.
- Besmeer het bladerdeeg licht met Sriracha saus. Leg hierop steeds één surimi stick en een paar plakjes avocado. Besprenkel licht met wat limoensap en rol de bladerdeegplakjes dicht. Leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van de avocadoplakjes over de broodjes en schuif voor ongeveer 25 minuten onderin de voorverwarmde oven.
Tips
Is je avocado nog net niet rijp genoeg? Leg ‘m tijdens het voorverwarmen een minuut of vijf in de oven, dan wordt hij wat zachter en rijper. Wees daarna voorzichtig met opensnijden, hij is heet!
Wat is bladerdeeg toch lekker veelzijdig, je kunt er zo veel mee! En zoek je meer inspiratie met surimi of avocado, dan heb ik die natuurlijk ook voor je.