Wat een lekkere combinatie! De stevige smaak van een verse roodbaarsfilet met het aardse van paddenstoelen, dat past goed bij elkaar.
Roodbaarsfilet met paddenstoelen
Niet te veel extra's aan toevoegen maar gewoon twee heerlijke smaken met elkaar combineren, dat is altijd een goed idee. En met roodbaars en paddenstoelen werkt dat prima.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 flinke roodbaarsfilet in grote stukken
- 300 gram paddenstoelen schoongemaakt; ik gebruikte oesterzwammen en kastanjechampignons
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels zilveruitjes
Instructies
- Verhit wat olie of boter in de koekenpan en bak hierin de stukken roodbaars om en om aan. Zorg voor een anti-aanbaklaag of voldoende bakprodukt, zodat de vis niet aan de pan plakt.
- Schuif de vis een beetje opzij en voeg de paddenstoelen toe aan de pan. Roerbak ze even vlug aan en zet het vuur dan lager. Schep voorzichtig om met de vis en bak alles nog een paar minuutjes totdat de paddenstoelen mooi gaar zijn. Voeg de peterselie en de zilveruitjes toe en warm dit nog even mee. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
Tips
Lekker met gebakken aardappeltjes of Duitse aardappelsalade.
Zoek je meer inspiratie met vis, kijk dan vooral even verder.