Tja, hoe omschrijf je dat nou. De techniek van de Hasselback aardappel: dunne, nog net aan elkaar vastzittende schijfjes. Maar dan met zoete aardappel. En die schijfjes ook nog opgevuld. Dan heb je dus een gevulde zoete Hasselback aardappel. En dat is lekkerrrrrr!
Gevulde zoete Hasselback aardappel
Wat een plaatje, bijna zonde om op te eten! Maar dat is juist wel de bedoeling, want dat wat je ogen zien, willen je smaakpapillen écht heel graag proeven.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 kleine zoete aardappel schoongeboend en drooggedept
- 2 plakken rauwe ham in reepjes van ongeveer 1cm breed
- ½ bol mozzarella in (halve) plakjes
- 1 bolletje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje basilicum alleen de blaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Snijd de aardappel in dunne plakjes (ongeveer 3mm), maar snijd ze net niet helemaal door zodat alles wel aan elkaar blijft zitten. Je kunt dit doen door twee eetstokjes naast de aardappel te leggen en tot het stokje te snijden. Open de ontstane gleuven voorzichtig en steek er de ham en (om en om) plakjes mozzarella tussen. Leg de aardappel in een ovenschaaltje. Bestrooi ruim met peper en besprenkel het geheel met olijfolie. Leg de bolknoflook er naast.
- Schuif voor ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Leg dan de rozemarijn er op en bak nog eens 10 tot 15 minuten. Haal uit de oven en knijp de bolknoflook uit over de aardappel. Bestrooi met de fijngesneden basilicum.
Tips
Heerlijk met een eenvoudige salade.
Meer variëren met zoete aardappel? Dan help ik je graag op weg met inspiratie.