Surf en turf sandwich

Surf en turf sandwich

Een lekker ruim belegde sandwich, dat kan in de zomerperiode voor mij ook prima als avondmaaltijd. En voor surf en turf mag je me best wakker maken, dus die maakte ik onlangs. Heerlijk!

Surf en turf sandwich

Gemakkelijk en met een paar lekkere stevige sneden brood een volwaardige maaltijd.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden augurk brood Griekse yoghurt komkommer rosbief sla sriracha tomaat tonijn
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 2 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn uitgelekt
  • 1 theelepel Sriracha saus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 augurk in kleine blokjes
  • ½ komkommer in kleine blokjes (brunoise)
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 stevige boterhammen of een broodje, of twee
  • 10 blaadje sla
  • 50 gram rosbief dun gesneden

Instructies

  • Meng de tonijn met de Sriracha, het limoensap, de Griekse yoghurt en de augurkenblokjes. Laat even staan zodat de smaken intrekken.
  • Meng de komkommer en tomaat met de wijnazijn en peper en zout naar smaak.
  • Besmeer de boterhammen met Griekse yoghurt (of mayonaise 😉 ). Leg daarom wat blaadjes sla, dan de rosbief en dan de tonijnsalade. Top af met de salsa en eet de rest van de salsa er los bij.

Tips

Meer in de categorie brood, zoals zelfgemaakte broodjes, vind je natuurlijk ook hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept