Een lekker ruim belegde sandwich, dat kan in de zomerperiode voor mij ook prima als avondmaaltijd. En voor surf en turf mag je me best wakker maken, dus die maakte ik onlangs. Heerlijk!
Surf en turf sandwich
Gemakkelijk en met een paar lekkere stevige sneden brood een volwaardige maaltijd.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn uitgelekt
- 1 theelepel Sriracha saus
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 augurk in kleine blokjes
- ½ komkommer in kleine blokjes (brunoise)
- 1 tomaat in kleine stukjes
- 1 eetlepel wijnazijn
- 2 stevige boterhammen of een broodje, of twee
- 10 blaadje sla
- 50 gram rosbief dun gesneden
Instructies
- Meng de tonijn met de Sriracha, het limoensap, de Griekse yoghurt en de augurkenblokjes. Laat even staan zodat de smaken intrekken.
- Meng de komkommer en tomaat met de wijnazijn en peper en zout naar smaak.
- Besmeer de boterhammen met Griekse yoghurt (of mayonaise 😉 ). Leg daarom wat blaadjes sla, dan de rosbief en dan de tonijnsalade. Top af met de salsa en eet de rest van de salsa er los bij.
Tips
Meer in de categorie brood, zoals zelfgemaakte broodjes, vind je natuurlijk ook hier.