Stapeltje spinazie

Stapeltje spinazie

Groenten, groenten, groenten! Want zoete aardappel is eigenlijk ook groente. Dit mooie stapeltje is dus heel gezond en smaakt ook nog eens top. Maken dus.

Stapeltje spinazie

Een stapeltje groenten! Ideaal voor de wat kleinere trek 's avonds of als superlekkere lunch. En heb je wat meer trek, dan kun je er meer maken voor jezelf óf er bijvoorbeeld een stukje kipfilet bij bakken.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden geitenkaas pijnboompitjes spinazie vegetarisch zoete aardappel
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 6 plakken zoete aardappel geblancheerd
  • 2 flinke handjes spinazie
  • 1 handje geraspte geitenkaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Als het meezit, heb je geblancheerde plakken zoete aardappel in de vriezer liggen en hoef je ze alleen te ontdooien. Zijn ze op of heb je ze er nog niet in liggen? Schil dan de zoete aardappel en snijd deze in plakken van ongeveer 1cm dik. Breng water aan de kook en kook de plakken ongeveer vijf minuten. Koel ze daarna onmiddellijk af onder de koude kraan of in ijswater.
  • Leg de aardappelplakken in de grillpan en bak ze aan elke kant een minuut of vijf tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat intussen in een koekenpan de spinazie slinken en kruid met (vierkleuren) peper uit de molen.
  • Maak een stapeltje met steeds een plak zoete aardappel, een schepje spinazie, een beetje geraspte kaas en wat pijnboompitjes.

Tips

Voor mij waren twee stapeltjes als lichte avondmaaltijd voldoende. Je kunt ze eventueel ook nog even in de oven schuiven om de kaas nog mooier te laten smelten, maar doe dat niet te lang anders wordt je hele gerechtje te zompig.
Meer met zoete aardappel variëren? Dat is zeker aan te raden, er is genoeg inspiratie voorhanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept