Stamppot met zoete aardappel

Stamppot zoete aardappel

Stamppot zoete aardappel

Stamppot, je kunt er nooit genoeg mee variëren. Met zoete aardappel, dat is een leuke variatie. Als hartige tegenhanger heb ik wat lekkere groenten gebakken. Prima combinatie!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden courgette paprika stamppot ui vegetarisch zoete aardappel
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 380kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 puntpaprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 courgette
  • flinke scheut kookroom

Instructies

  • Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Kook de aardappel gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten (even in prikken om te kijken of het gaar is).
  • Bak ondertussen de paprika, de ui en de courgette in de pan. Gebruik kruiden naar keuze, ik heb een kleine eetlepel picadillo gebruikt. Maar andere (hartige) kruiden kunnen ook prima.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, mét een lekkere scheut kookroom erdoor. Roer daarna de groenten erdoor en genieten maar!

Tips

Trek gekregen in stamppot? Je vindt hier nog meer inspiratie.

Nutrition

Calories: 380kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept